Duguláselhárítás tanácsok

Hasznos duguláselhárítás tanácsok

  • Mosdó, mosogató: ellenőrizzük a szifon átjárhatóságát, a legjobb, ha ki is tisztítjuk, utána pedig még egy vegyszeres átmosást is végzünk. Ezt végezhetjük trisóval is, reggel pedig kiöblíthetjük a csőből. Mindig tegye vissza a tömítéseket az összeszerelés során!
házi duguláselhárítás tanácsok Dunakeszin
  • Zuhany, kád: elsőként a haj- és szőrdarabokat kell kiszedni a szűrőből, utána jöhet a lefolyótisztító szer. Ha van rá lehetőség hagyjuk reggelig benne, vagy várjunk legalább fél órát, utána pedig forró vízzel, minél erősebb vízsugárral öblítsük ki!
  • Padlóösszefolyó: a fenti módszer alkalmazható itt is. Ha a zuhanycső elér a bűzelzáróig, akkor megnyomathatjuk erős, forró vízsugárral is.
  • WC csésze: először gumikesztyűvel ki kell kotorni a WC-be esett, nem odavaló tárgyakat (tampon, Bref műanyag tartója stb.). Ezután jöhet a pumpálás. Ha ez sem segít, akkor szakembert kell hívni.

Általános duguláselhárítás tanácsok:

  1. A lefolyótisztító szerek helyett kipróbálhatja az étkezési szódabikarbóna-ecet kombinációját, ami egy régóta bevált módszer.
  2. Öblítéskor mindig bőséges mennyiségű, forró vizet használjon!
  3. Ha a fenti módszerek csak átmenetileg, rövid időre oldják meg a problémát, akkor előbb-utóbb szakember segítségére lesz szükség, aki szakszerű módon kitisztítja a lefolyót, csatornát, csöveket, szifont. Ezzel jobb nem megvárni, amíg már egyáltalán nem kezelhető a probléma az ismertetett házi módszerekkel!

0-24 non-stop gyorszolgálat Dunakeszi környékén Csongrádi László 06 20 293-4400.